Fragments of colors{Martie 23, 2010}   jeux d’enfants

Copiii sunt foarte inventivi…ati vazut cum stau ei acolo in coltisorul lor si  isi creeaza din nimic o lume paralela cu a noastra, cu reguli, cu conducatori, cu un limbaj propriu, dand o finaliatate fiecarui lucru asezat in acea ordine pe care ei o considera cea mai buna.

Eu cred ca nu ne pierdem indemanarea asta nici cand devenim oameni in toata firea, iar jocurile sunt doar un fel de antrenament pentru sceanariile in care mai tarziu chiar noi vom fi persoanajele. Evident, cu roluri, cu obligatii, ne vom misca si comporta dupa propriile noastre reguli, mai inainte de orice alta norma formala.

Ce ma fascineaza este ca, desi, de cele mai multe ori stim ce rol vom juca – doar noi suntem si regizori, si scenaristi, si actori si cameramani si décor – nu ne abatem de la script.  Nu vrem nici in ruptul capului sa modificam scenariul…daca asa a fost scris, pai atunci asa facem.

Si cand un episod se termina, ne intrebam – oare cat de bun am fost in rolul asta? Am invatat ceva? Ei pe dracu’ am invatat…data viitoare promitem sa facem greseli mai bune.

Si cand primesti raspunsuri de genul – “Probabil. Da. Nu stiu. Nu . Nu cred.”, fix in ordinea asta, si fix cand aveai nevoie de un raspuns concret…ce faci? Pai cum ce faci? Continui…cap ou pas cap? Si nu ramai la nivelul asta…aspiri la un Oscar pe care speri sa ti-l oferi la sfarsitul episodului. Normal, pentru merite deosebite in dialoguri imaginare, niciodata concretizate, pentru perseverenta in prostie si credulitate, pentru costume si masti purtate cu grija, subtil, sa nu bata la ochi.

Dar nu ma plang…promit sa joc fiecare rol cu aceeasi pasiune nebuna, sa nu imi para rau de personajele pe care le creez, sa ma intorc la ele cu drag, sa le urasc si sa le iubesc in egala masura…in fond, este doar un jeu d’enfants.

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: